Haroldberghuis – Telefoonnummers Opzoeken – Omgekeerd Zoeken – Op Nummer Zoeken

De VoIP-oplossing voor bedrijven en besparen op telecomkosten

De VoIP-oplossing voor kleine bedrijven: goedkopere telefoongesprekken

Voice over Internet Protocol (VoIP) biedt internet telefoon diensten, meestal voor een fractie van de kosten voor de vaste lijnen of mobiele telefoons.

Hoe de VoIP-oplossing werkt

VoIP staat u toe om telefoongesprekken te realiseren via uw internetverbinding. Uw telefoon zal worden uitgerust met een router of VoIP gateway die verbonden is met het internet, en de gesprekken gaan via breedband of DSL-lijn in plaats van klassieke telefoonlijn.

Voordelen VoIP voor bedrijven

Een hosted VoIP provider richt zich op kleine en grote bedrijven met VoIP-oplossingen van bundels van diensten en lagere tarieven dan vaste lijnen en mobiel bellen. Volgens Infonetics Research, een marktonderzoek-en adviesbureau, zal VoIP of IP telefonie  in 2010 naar verwachting worden gebruikt door bijna de helft van alle kleine  bedrijven en vele consumenten.

Sommige providers bieden VoIP-oplossingen zoals, voicemail, call routing en meerdere telefoonlijnen. De meesten hebben forfaitaire tarieven voor onbeperkt bellen naar bepaalde destinaties. Daarnaast is er de mogelijkheid voor 088 nummer aanvragen of 0800 nummer aanvragen.

Nadelen Voip bellen

Internetverkeer kunnen interfereren met uw VoIP-telefoongesprekken. Dit hangt grotendeels af van de snelheid en kwaliteit van uw internetverbinding. Daarom is het zeer belangrijk om bij het configureren van uw router of firewall de QoS en vlan functies te gebruiken. Cisco en Netgear biedt vele features hieromtrent. Bij sommige providers is het nog steeds onmogelijk om te bellen naar noodnummers. Geluidskwaliteit kan ook een probleem zijn bij slechte configuraties, hoewel er stappen zijn ondernomen op dat gebied.

VoIP telefonie is zeker het testen waard, maar wel met een juiste configuratie zoals configureren van Qos en vLAN.

 

Drie manieren om een VoIP-verbinding te maken

Er zijn drie manieren waarop u een VoIP-verbinding kunt maken. Deze drie manieren onderscheiden zich door wat de twee communicerende partijen gebruiken.

Van Computer Naar Computer

Deze modus is de meest voorkomende, want het is zo makkelijk en gratis. Je hoeft alleen een computer te hebben dat aangesloten is op het internet, met de nodige hardware te spreken en te luisteren (ofwel een headset of luidsprekers en een microfoon). U kunt gebruik maken van een voice-communicatie software zoals Skype en u bent klaar om te communiceren.

Uiteraard zal deze alleen werken als u en het correspond gebruik maken van een computer en wanneer u beiden op hetzelfde moment aangesloten bent. Het is net als chatten, maar dan met stem.

Dit kan niet alleen op het internet, maar ook op een Local Area Network (LAN). Het netwerk moet ingeschakeld zijn op IP, dat wil zeggen het Internet Protocol (IP) moet worden uitgevoerd en het pakket moet overgebracht worden op uw netwerk. Op deze manier kun je op hetzelfde netwerk communiceren met een andere persoon.

Of u nu communiceert via internet of een LAN, je moet beschikken over voldoende bandbreedte. Als je beschikt rond de 50 kbps, zal het werken, maar je zult niet veel kwaliteit hebben. Voor een goed geluid kwaliteit heb je minsten 100 kbps nodig voor een gesprek.

Van Telefoon naar telefoon

Deze modus is erg handig, maar is niet zo eenvoudig en goedkoop in te stellen als de andere twee. Het impliceert het gebruik van een telefoon in te stellen op elk eind om te kunnen communiceren. Zo kunt u gebruik maken van VoIP en geniet u van de voordelen van de lage kosten. Er zijn twee manieren om via VoIP te bellen:

1/Met behulp van IP-telefoons:
Een IP-telefoon ziet eruit als een normale telefoon. Het verschil is dat in plaats van het werken op de normale PSTN -netwerk, deze is aangesloten op een gateway of router. Het is een apparaat, dat eenvoudig gezegd, de nodige mechanismen heeft voor de VoIP-communicatie. De IP-telefoon heeft geen verbinding met de RJ-11 aansluiting. In plaats daarvan gebruikt deze de RJ-45 plug, dat is degene die we gebruiken voor bekabelde LAN’s.

U kunt natuurlijk ook gebruik maken van draadloze technologieën zoals Wi-Fi-verbinding. In dit geval kun je met behulp van een USB-of RJ-45 voor de verbinding zorgen.

2/Met behulp van een ATA:
ATA staat voor Analoge Telefoon Adapter. Het is een apparaat waarmee u een standaard PSTN-telefoon aansluit op uw computer of rechtstreeks op het internet. De ATA zet de stem van uw normale telefoon om in digitale gegevens en het wordt verzonden via een netwerk of het internet.

Als u zich registreert voor VoIP-service, is het gebruikelijk om gebruik te maken van ATA. Bijvoorbeeld, krijg je een ATA in een pakket met Vonage en AT & T’s CallVantage. Dan hoeft je alleen maar op uw computer of een telefoonlijn de nodige software te installeren en u bent klaar om uw telefoon te gebruiken voor VoIP.

Van Telefoon naar computer en omgekeerd

Nu je begrijpt hoe je met uw computer normale telefoons en IP-telefoons kan gebruiken om VoIP-gesprekken te maken, is het gemakkelijk om erachter te komen dat je een persoon met behulp van een PSTN telefoon van uw computer kan bellen. U kunt ook gebruik maken van uw PSTN telefoon om iemand op zijn computer te bellen.

Verder kunt u via hetzelfde netwerk met behulp van telefoons en computers communiceren. De hardware en software zijn zwaarder in dit geval.